onsdag, februari 29, 2012

Dagens Middag!

Dagens middag, potatis med tre peppar sås, lingon och kycklingkebab/falafel.
Min pojkvän är lakto-ovo vegetarian, och jag tycker faktiskt (!!!) inte att falafel är speciellt gott, därav de två olika tillbehören.

Billig middag, då potatis som ni antagligen vet är snorbilligt. Vi använde fyra normalstora potatisar till denna middagen, vilket motsvarar ungefär tre kronor.
Såsen är en pulversås från Knorr, ca 13 kronor för tre påsar. Den skall enbart blandas med vatten, något som ju faktiskt är helt gratis! Till en portion används bara en påse. (det beror såklart på hur många man är som skall äta)
Kycklingkebaben kommer från frysdisken på Willys, och kostar 24 kronor för en påse. En påse räcker till fem-sex måltider.
Falafeln kommer från Hälsans Kök, kostar 32 kr, och räcker till två måltider för min karl.


Mätta blev vi, och gott är det!
Kan tillägga att vi brukar göra potatismos av potatis, men eftersom mjölken gick ut för fyra dagar sedan (utan att varna,himla tråkig stil) så blev det helt vanlig men ack så god kokt potatis idag.

När vi veckohandlar har vi ett speciellt system som jag skall återkomma till i ett annat inlägg.
Tills dess, ät gott och må bra fattiglappar och annat patrask!
<3


3 kommentarer:

  1. Åh, älskar bloggen!

    Ett annat spartips är att inte slänga saker som gått ut på datum, om man inte är säker på att det är dåligt.
    Många saker håller mycket längre efter bäst före än man tror.
    Bäst före är mest bara en riktlinje.
    Ägg till exempel kan hålla aslänge efteråt. Likaså grädde.
    Mjölk håller sig bra såvida det inte är högsommar.
    Lita på dina sinnen (lukt, smak) och avgör om det fortfarande är ätbart.
    Er mjölk till exempel, hade säkert funkat att dricka/göra mos av (:

    Själv är jag då asdålig på detta, eftersom jag har fobi för matrester samt saker som gått ut på datum. FAST jag vet allt det jag skrev innan. Sämst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo min karl är på mig om det där också, och jag har försökt ändra på min syn på "gammal" mat.
      Har faktiskt mjölken kvar, så skall kolla den sedan. Kanske kan göra en storladdning chokladkaka imorgon av den :D

      Är det ok om jag publicerar din kommentar som ett tips? :D
      Kramert!

      Radera
  2. Åh ja, det är asbra att baka på saker som gått ut. Ja, inte supergammalt då ><
    Jag slänger ju fan allt med en gång (dumma mig) men i bakning är det konstigt nog helt okej ^^

    Klart det är okej!
    Och jag tokälskar bloggen. Skall absolut läsa mer noga fler gånger och försöka ta till mig dina/era tips. Tänk vad mycket pengar jag skulle spara...
    Kram!

    SvaraRadera