Enkelt, billigt och framförallt JÄTTEGOTT!
Detta är min sambos hemknåpade recept, så jag skall återge det så gott jag kan.
Ingredienser:
* Jasmin-ris (1,5dl) kostar ca 25 kr för ett kilo
* Ournbitar, en halv påse. Kostar 32 kronor för en påse, Hälsans Kök.
* Matlagningsgrädde 2.5 dl. Kostar ca 10 kronor.
* Lök. Kostar ca 2 kronor.
* Vegetarisk buljontärning, en halv. Kostar ca 15 kronor för ett paket.
* En skvätt soja.
Kryddor; curry, garam masala, salt, peppar och ibland chiliflingor.
Koka riset så som riset skall kokas. (om ni mot förmodan aldrig har kokat ris förr, så står det bak på paketet.)
Stek löken mjuk tillsammans med olja och de kryddorna man vill ha.
Släng i qournbitarna och låt allt steka på mellanvärme tills qournbitarna har fått lite färg. Slå över matlagningsgrädden. Ha i en skvätt soja och buljongen. Låt det puttra tills riset är klart, vilket brukar vara typ...12 minuter? (eller tills ni är nöjda med konsistensen.)
Servera, ät och NJUT.
Gräddstuvade qournbitar med jasmin-ris. Numera i Fattiglappens mage. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar